achroodextrin
oligosacharid tvořený jednotkami glukosy, vzniká v průběhu hydrolýzy škrobu (amylázou), na rozdíl od něj je rozpustný ve vodě. Při barvení jodem dává jen slabé zbarvení (odtud název). Srov. amylodextrin, erytroodextrin [a-; chroma-; dextrin]
« Zpět
Oborové lexikony
- Alergologie
- Anesteziologie a IM
- Angiologie
- Bolest a její léčba
- Dermatovenerologie
- Diabetologie
- Endokrinologie
- Gastroenterologie
- Geriatrie
- Gynekologie
- Hematologie
- Chirurgie
- Infekční lékařství
- Kardiologie
- Metabolismus
- Nefrologie
- Neurologie
- Oftalmologie
- Onkologie
- Ortopedie
- Otorinolaryngologie
- Pediatrie
- Pneumologie
- Psychiatrie
- Revmatologie
- Sexuologie
- Stomatologie
- Traumatologie
- Urologie
- Vnitřní lékařství
- Všeobecné lékařství