dietní chyba
narušení vhodného a přiměřeného způsobu stravování vedoucí k vzniku onemocnění či zejm. k zhoršení stávající nemoci. Může jít o konzumaci nadměrného množství jídla, jeho nevhodné složení, úpravu či požití kombinace jídel, která nemocný s ohledem na svůj zdravotní stav nemá konzumovat. Klasické jsou biliární koliky po požití přepalovaných tuků
« Zpět
Oborové lexikony
- Alergologie
- Anesteziologie a IM
- Angiologie
- Bolest a její léčba
- Dermatovenerologie
- Diabetologie
- Endokrinologie
- Gastroenterologie
- Geriatrie
- Gynekologie
- Hematologie
- Chirurgie
- Infekční lékařství
- Kardiologie
- Metabolismus
- Nefrologie
- Neurologie
- Oftalmologie
- Onkologie
- Ortopedie
- Otorinolaryngologie
- Pediatrie
- Pneumologie
- Psychiatrie
- Revmatologie
- Sexuologie
- Stomatologie
- Traumatologie
- Urologie
- Vnitřní lékařství
- Všeobecné lékařství