Start | O nás | Maxdorf | Spolupráce



Velký lékařský slovník online…

A | B | C | D | E | F | G | H | Ch | I | J | K | L | M | N | O
P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0-9 | #


Bacillus cereus

Bacillus cereus – lat. běžná půdní bakterie, často je přítomná i v potravinách např. v rýži. Po jejich požití může dojít k alimentární intoxikaci s průjmy a zvracením vyvolané enterotoxiny. Ty může bakterie produkovat již při pomnožení v potravě před jejím požitím příznaky 1–6 hodin po jídle, stejně jako při pomnožení ve střevě příznaky 8 a více hodin po jídle. Srov. enterotoxikóza Bacillus subtilis – lat. bakterie používaná jako normalizátor střevní flóry. L. Bactisubtil

« Zpět


Reklama


Přihlášení

Pokud ještě nemáte přístupové údaje, můžete se registrovat.