Start | O nás | Maxdorf | Spolupráce



Velký lékařský slovník online…

A | B | C | D | E | F | G | H | Ch | I | J | K | L | M | N | O
P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0-9 | #


glykosylace

glykosylace glykace – navázání molekuly cukru např. glukosy, galaktosy či různých oligosacharidů na jinou molekulu, obv. bílkovinu. Může pozměnit její vlastnosti např. antigenní. Mnohé bílkoviny existují v glykosylované podobě srov. glykoprotein, přičemž tato g. je jejich přirozenou vlastností a je docílena speciálními enzymy. G. některých bílkovin vznikající neenzymaticky se naopak považuje za jeden z faktorů přispívajících např. k stárnutí tkání. Srov. glykosylovaný hemoglobin glykos-; -yl

« Zpět


Reklama


Přihlášení

Pokud ještě nemáte přístupové údaje, můžete se registrovat.