kazivost chrupu
vznik zubního kazu, podílí se na něm zejm. přítomnost zubního plaku a složení potravy, predisponujícími faktory jsou složení sliny, tvar zubu, dědičné faktory, existence habituálně nečistých míst, celková onemocnění, věk apod. K hodnocení k. ch. se používá různých statistických indexů: individuálních či kolektivních, kvalitativních či kvantitativních, posuzuje se celý chrup nebo jednotlivé zuby či zubní plošky. Nejznámějším je tzv. index KPE
« Zpět
Oborové lexikony
- Alergologie
- Anesteziologie a IM
- Angiologie
- Bolest a její léčba
- Dermatovenerologie
- Diabetologie
- Endokrinologie
- Gastroenterologie
- Geriatrie
- Gynekologie
- Hematologie
- Chirurgie
- Infekční lékařství
- Kardiologie
- Metabolismus
- Nefrologie
- Neurologie
- Oftalmologie
- Onkologie
- Ortopedie
- Otorinolaryngologie
- Pediatrie
- Pneumologie
- Psychiatrie
- Revmatologie
- Sexuologie
- Stomatologie
- Traumatologie
- Urologie
- Vnitřní lékařství
- Všeobecné lékařství