třísloviny
látky rostlinného původu schopné reagovat s bílkovinami, které se tak stávají nerozpustnými a nebobtnavými. Jejich hlavní působení je adstringentní a protizánětlivé. Jsou obsaženy v řadě rostlin (dub, borůvka, čaj aj.). Účinku t. na bílkoviny se tradičně využívá při vydělávání zvířecích kůží
« Zpět
Oborové lexikony
- Alergologie
- Anesteziologie a IM
- Angiologie
- Bolest a její léčba
- Dermatovenerologie
- Diabetologie
- Endokrinologie
- Gastroenterologie
- Geriatrie
- Gynekologie
- Hematologie
- Chirurgie
- Infekční lékařství
- Kardiologie
- Metabolismus
- Nefrologie
- Neurologie
- Oftalmologie
- Onkologie
- Ortopedie
- Otorinolaryngologie
- Pediatrie
- Pneumologie
- Psychiatrie
- Revmatologie
- Sexuologie
- Stomatologie
- Traumatologie
- Urologie
- Vnitřní lékařství
- Všeobecné lékařství